Te koop: Wurlitzer 1700

Wurlitzer 1700

Wurlitzer model 1700 te koop bij Jukeboxspecialist.

De Wurlitzer model 1700 is de eerste in zijn soort, welke een mechaniek hanteerde die nog vele jaren nadien is gebruikt in de populaire modellen Wurlitzer Jukeboxen geproduceerd tot eind 1968. Hieruit is de grote betrouwbaarheid van het mechaniek gebleken.

Het Cobra naaldsysteem is een voor die jaren uniek systeem te noemen en heeft een bereikbare HI-FI frequentie weergave tot 17.000Hz. Het luidsprekersysteem van deze Wurlitzer 1700 bestaat uit een Full-range “15 Inch” luidspreker gecombineerd met een grote hoge tonen speaker, die samen een warm en indrukwekkend geluid kunnen presteren.

De onderste helft van de Wurlitzer 1700 bestaat uit een bootvormige luidspreker grill, met aan de buitenzijden glorieuze kolomzuilen met verlichte hemellichamen figuraties uitgebeeld in de kleuren blauw met rood. Op de achterwand zijn kleine aaneengesloten spiegeltjes te zien welke fungeerden als “vetkuifspiegel”.

Deze jukebox is door Jukeboxspecialist volledig en in uitzonderlijke staat teruggebracht in zijn oude glorie. Jukeboxspecialist staat garant voor deze uitvoerige restauratie met 1 jaar volledige garantie.

Mvg,

Uw Jukeboxspecialist

Harold Hoetink.